בקצרה

1. האמת הפשוטה והלא כל כך נחמדה 👿

הוצאת מודן הוציאו לא מזמן ספר חדש של דיוויד באלדאצי, העונה לשם "האמת הפשוטה".  הכל טוב ויפה, אבל לא פורסם בשום מקום אני לא נתקלתי בשום מקום באיזשהו ציון קטנטן המצביע על כך שמדובר בהוצאה מחודשת של ספר שיצא כבר בארץ בשנת 2001.
פייר, התאכזבתי. מה חשבתם, שלא נשים לב?

2. בהמשך לפוסט על הEvrit

ביום רביעי האחרון הייתי ביום עיון שנערך במכללת דוד ילין. אחת הדוברות בכנס הייתה גב' סימה שמעוני, ספרנית בספריה האזורית מטה אשר (היא גם בעלת בלוג קיוון הרוח), שדיברה ארוכות אודות הקינדל.
כמו שכבר ציינתי אני לא ממש נגד הקידמה, ואין לי ספק שבסופו של דבר קינדל (או מכשיר ישראלי כלשהו) יגיעו אלי- אני חייבת להודות שהרצאתה של גב' שמעוני בהחלט עוררה אצלי תאבון גדול לקינדל.
לאותה גב' יש חזון מאוד מאוד קיצוני לטעמי- היא טוענת כי בעתיד הקרוב למדי (גם אם לא מחר בבוקר), הוצאות הספרים תפסקנה להוציא ספרים מודפסים, כי מרבית האנשים יעברו לקורא אלקטרוני. אני טענתי מנגד כי נכון להיום, כל הקוראים האלקטרונים מאלצים למעשה את הקונים להיות במעין "גטו"- קינדל עובד רק עם ספרים שרוכשים באמאזון (וזו בעיה יחסית קטנה, כי באמאזון יש משלל ההוצאות), אבל אני מתקשה לראות איך בEvrit נוכל לקרוא ספרים מהוצאת "זמורה ביתן" ו"מודן".
בכל מקרה, מבחינתי החזון שלה היה אפוקליפטי למדי. ומאוד עצוב. 😥

תגיות: , , , , ,

13 תגובות לפוסט "בקצרה"

  1. dawoun הגיב:

    אהםםם, בפעם האלף.

    *אין אף ספר אלקטרוני שעובד רק עם ספרים שקנית מהאתר שלו*

    המגבלה היחידה של הספרים הללו היא שקניה *מתוך הספר* היא בדרך כלל מוגבלת לאתר. אבל אתה יכול לקנות ספרים מחנויות אחרות, להוריד אותם למחשב, ולסנכרן לספר. בדיוק כמו שכל נגני המוזיקה עובדים (באופן עקיף) עם iTunes, למרות שרק הנגנים של Apple מסתנכרנים באופן ישיר.

    לדוגמא: הפורמט של הספרים האלקטרוניים של אמזון הוא ePub. מעבר לעובדה שכמעט כל ספר אלקטרוני יכול להציג ספרים בפורמט הזה (כולל eVrit אם אינני טועה), יש תוכנות שיכולות להסב את הספר לכל פורמט רצוי. כך שזו דווקא אינה הגבלה. ולא תהיה בעיה לקרוא ב-eVrit ספרים של הוצאות אחרות – ברגע שהם יתאפסו על עצמם ויתחילו להוציא ספרים בפורמט אלקטרוני.

    • עשבר הגיב:

      אבל אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שכולם יודעים מה אמרת עכשיו, ואיך לעשות את זה….
      מרבית האנשים אינם יודעים, וגם לא רוצים, להתעסק בתוכנות המרה. כל מה שהם רוצים, זה לקרוא!

      • dawoun הגיב:

        אני יוצא מנקודת הנחה שכל האנשים יודעים להטעין את נגן השירים שלהם בשירים מהמחשב. תהיה תוכנה שתקבל כל פורמט ותדע להעביר אותו למכשיר, כמו ש-iTunes (או תוכנות מקבילות) עושות.

        [למען האמת, כבר יש כזו… מצאתי אותה לא מזמן, והיא יודעת לקרוא בערך 20 פורמטים, לדבר עם יותר מ-10 סוגי מכשירים שונים, והם מוסיפים עוד כל הזמן: http://calibre-ebook.com]

        • עשבר הגיב:

          אני לא ממשיכה את הויכוח- אבל שאלה לי (הנה, הצלחת לסקרן אותי), האם התוכנה הזו יכולה לאפשר לי לקרוא בעברית בקינדל (או בסוני רידר)?

          • dawoun הגיב:

            הממם. אני לא חושב. אולי – אולי! – אם יוצרים PDF בצורה מאוד ספציפית, אפשר. אבל אני חושב שלא.
            הבעיה היא הפונטים, לא הפורמט.

  2. dawoun הגיב:

    אה, כן, ועוד משהו.

    לדעתי, את צודקת בהנחה שלך שלא יפסיקו להוציא ספרים מודפסים. לפחות לא בעשור שניים הקרובים. יותר מדי אנשים מעדיפים ספרים מודפסים, והפורמט האלקטרוני לא כל-כך טוב יותר מהמודפס – שלא כמו CD מעבר לתקליטים, למשל, שלמעשה הרגו את הפורמט הישן תוך 5 שנים.
    הקוראים האלקטרוניים סובלים מכמה בעיות היום, וללא פריצת דרך במסכים של הדיו האלקטרוני (מהירות תצוגה) או במסכי ה-LCD ו-LED (צריכת חשמל, תאורה) תהיה בעיה קשה לשכנע את רוב האנשים לעבור אליהם.
    אולי כשתהיה הקרנה זולה וחזקה, או תצוגת לייזר לעין, או כתיבה ישירה לעצב האופטי, או איזו פריצת דרך מדע-בדיונית כזו…

  3. סיגי הגיב:

    היי בר גם אני אם הייתי שומעת הרצאה כזאת הייתי קצת נחרדת. אני מרגישה קצת את המהפכה הזאת שאת מדברת עליה יודעת בוודאות שאקנה ואתמכר גם לעברית וגם לקינדל, מה לעשות ואנחנו צועדים קדימה. אבל קצת קשה יהיה לדבר על ספרבלשון עבר. מה לא יהיו לנו ספריות בבית יותר? רק אנדרטה? ומכשירים על הברכיים?
    וואו.

    שבוע נפלא לך.
    סיגי

    • עשבר הגיב:

      אני חושבת שספריות תשארנה תמיד, אולי התפקיד שלהן קצת ישתנה.
      לדוגמא- ספרות יעץ משנה את פניה גם היום, אבל עדיין משתמשים בה. ואני מניחה שבספריות ישארו דברים, אבל בצורה שונה (אולי דומה יותר למדיטק?)

  4. אקטואליה הגיב:

    חיפשתי הרבה את הספר של דיוויד באלדאצי, ספר מצויין

כתיבת תגובה